Składniki
  • 1 woreczek sałaty Toskana mix z rukolą
  • 100g greckiego sera feta
  • 200 g pomidorów koktajlowych
  • 10 czarnych oliwek
  • 1 czerwona cebula
Do sosu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki białego octu balsamicznego
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól i pieprz
  • Zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Pomidory koktajlowe pokroić  na pół.

Czarne oliwki pokroić w plasterki.

Czerwoną cebulę, pokroić  w cienkie plasterki i rozdzielić krążki. Doprawić kostki sera feta solą i pieprzem. Ząbek czosnku drobno posiekać.

Aby przygotować sos sałatkowy, wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i drobno posiekany czosnek. Doprawić dressing solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Rozłóż sałatkę na talerzach, na sałatę  połóż   przyprawioną fetę, oliwki i krążki cebulowe, a następnie skrop sosem sałatkowym.

Fresh salad with arugula, feta cheese, red onion and red currant in a bowl on chalkboard background with copy space. top view
Fresh salad with arugula, feta cheese, red onion and red currant in a bowl on chalkboard background with copy space. top view