Składniki
  • 2 torebki Roszponki i 1 torebka Rukoli
  • 1 opakowanie sera feta
  • 2 cebule
  • 2 pomarańcze pokrojone w kostkę
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu malinowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól i pieprz
Przygotowanie

Przekrój cebulę na pół i pokrój w cienkie plasterki.

Podsmaż cebulę na patelni. Odstaw patelnię na bok i trzymaj w cieple.

Do przygotowania sosu wymieszaj oliwę i ocet, gruboziarnistą musztardę i rozgnieciony ząbek czosnku, w razie potrzeby dodając oliwę z oliwek. Doprawić odrobiną soli i pieprzu.

Dobrze wymieszaj i dodaj  i pomarańczę w kostce.

Dodaj cebulę i pokrusz na nią ser feta