Zapiekana bagietka z pastą z kaparów podawana z sałatką

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

1 woreczek mieszanki Toscana mix marki Eisberg

20 dkg pomidorków cherry

2 łyżki posiekanych kaparów

1 ząbek czosnku

5 łyżek oliwy z oliwek

2 łyżki czerwonego octu winnego

1 łyżeczka papryki

½ łyżeczki mielonego kminku

pieprz

sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. W miseczce wymieszaj posiekany czosnek, ocet z czerwonego wina, paprykę, kminek, sól i pieprz. 
  2. Następnie dodaj oliwę z oliwek i posiekane kapary.
  3.  Pomidorki pokrój na mniejsze kawałki. 
  4. Przygotowaną pastą posmaruj bagietkę, a następnie nałóż na jej wierzch pomidorki. 
  5. Mieszankę sałat skropl paroma kroplami oliwy z oliwek i podawaj w towarzystwie bagietki w wersji na zimno bądź podgrzanej w piekarniku.
Logo Facebook Logo Instagram Logo YouTube Logo Pinterest