Warstwowa sałatka dla zapracowanych

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

1 woreczek mieszanki Bolero mix firmy Eisberg

pół awokado

2 ogórki kiszone

50 g zielonej soczewicy

pół jabłka

pół czerwonej papryki

garść pestek dyni

3 łyżki oliwy z oliwek

sok z połówki cytryny

pół szklanki natki pietruszki

papryczka chilli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Soczewicę wrzucić do osolonej, wrzącej wody i gotować 25 min. Odcedzić i zostawić do ostudzenia. 
  2. Oliwę, drobno posiekaną pietruszkę i papryczkę chilli wymieszać z sokiem z cytryny, następnie doprawić do smaku solą.
  3. Paprykę pokroić w krótkie paski, ogórek, jabłko i awokado w kostkę. 
  4. Na dno słoika wlać dressing, następnie wsypać soczewicę i układać warstwowo: jabłko, ogórek, awokado, paprykę oraz mieszankę Bolero mix. 
  5. Posypać prażonymi pestkami dyni. 
  6. Przed spożyciem dokładnie wymieszać wszystkie warstwy.
Logo Facebook Logo Instagram Logo YouTube Logo Pinterest