Tortilla z polędwicą

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

1 woreczek mieszanki Green Mix

1 saszetka dressingu Eisberg Cezar

15 dkg dojrzałej polędwicy

2 łyżki kwaśnej śmietany

1 opakowanie tortilli (mąka pszenna lub kukurydziana, którą mogą spożywać osoby wrażliwe na gluten)

5 dkg sera Cheddar

sól, pieprz

olej i masło do pieczenia

płatki chili

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Pokrój mięso na małe kawałki a następnie na rozgrzanym oleju usmaż z obu stron dodając sól i pieprz. 
  2. Niewielką ilość masła rozpuść aby polać usmażone kawałki polędwicy a następnie przykryj folią aluminiową i odstaw na bok.
  3. Pozostałość oliwy wykorzystaj do podgrzania gotowych tortilli. 
  4. Dressing Cezar zmieszaj ze śmietaną. Posmaruj wnętrze tortilli sosem dodając kolejno mięso, mieszankę sałat oraz starty cienko ser Cheddar. 
  5. Dla nadania pikantności, dodaj płatki chili.
Logo Facebook Logo Instagram Logo YouTube Logo Pinterest