Sylwestrowa sałatka z rukolą, szpinakiem i grillowanym kurczakiem

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

3 garści Szpinaku młodego marki Eisberg

3 garści mieszanki Toscana mix z rukolą

pierś kurczaka

sól, pieprz

zielony ogórek

5 pomidorów koktajlowych

2 rzodkiewki

świeżo zmielony kolorowy pieprz do smaku

oliwa z oliwek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Pierś kurczaka opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, wstawić na pół godziny do lodówki.
  2.  Następnie smażyć ok. 7 minut z każdej strony na patelni grillowej i pokroić w paski. 
  3. Szpinak i mieszankę sałat z rukolą umieścić w naczyniu. Dodać pokrojonego w plastry ogórka, rzodkiewki i połówki pomidorków. 
  4. Przyprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. 
  5. Opcjonalnie sałatkę można skropić oliwą z oliwek bądź octem balsamicznym.
Logo Facebook Logo Instagram Logo Pinterest