Słodka walentynka

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

90 g Szpinaku młodego marki Eisberg

140 g mąki

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

130 ml mleka

2 jajka

2 łyżki miodu

łyżeczka ekstraktu z wanilii

2 łyżki oleju roślinnego

tłuszcz do smażenia (np. olej kokosowy rafinowany)

owoce do dekoracji

miód lub syrop klonowy do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. 
  2. W oddzielnym naczyniu wymieszać mleko, jajka, olej, ekstrakt z wanilii i miód.
  3.  Dodać szpinak i dokładnie zmiksować. 
  4. Następnie połączyć suche składniki z mokrymi. 
  5. Mieszać do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
  6.  Nakładać łyżką małe porcje ciasta na rozgrzaną patelnię pokrytą tłuszczem. 
  7. Po pojawieniu się bąbelków na cieście obrócić na drugą stronę.
  8.  Serwować ukochanej osobie ze świeżymi owocami, miodem lub syropem klonowym i pięknym uśmiechem.
Logo Facebook Logo Instagram Logo YouTube Logo Pinterest