Sezonowa sałatka z kurczakiem, malinami i jeżynami

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

3 garście mieszanki Salsa Mix marki Eisberg

mały filet z kurczaka zamarynowany w oliwie i ulubionych ziołach

100 g malin

100 g jeżyn

100 g zielonych bezpestkowych winogron

garść ziaren granatu

2 plasterki grillowanego boczku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Mieszankę sałat Salsa mix marki Eisberg ułożyć na talerzu. 
  2. Zamarynowanego w ziołach i oliwie kurczaka usmażyć na rozgrzanej patelni grillowej do zrumienienia. 
  3. Następnie pokroić na mniejsze kawałki i dodać do sałatki wraz z pokrojonym w plasterki boczkiem. 
  4. Całość posypać malinami, jeżynami, ziarnami granatu i przekrojonymi na pół winogronami.

Rada: Sałatka będzie się idealnie komponować z aromatycznym sosem malinowym.

Logo Facebook Logo Instagram Logo YouTube Logo Pinterest