Sałatka z wątróbką drobiową i granatem

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI

1 woreczek mieszanki Toscana mix

- 400 g wątróbki drobiowej

- 1 średnia cebula

- starta skórka z cytryny

- garść ziaren granatu

- oliwa z oliwek do smażenia

- sól, pieprz, kminek

DRESSING

- 4 łyżki oliwy z oliwek

- sok z 1 cytryny

- sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1.  Drobno pokroić cebulę i usmażyć ją na odrobinie oliwy z oliwek.
  2.  Dodać wątróbkę drobiową i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut.
  3.  Zdjąć pokrywkę i smażyć tak przez kolejne 5 minut.
  4.  Przyprawić wątróbkę solą, pieprzem i kminkiem.
  5.  Wymieszać oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, szczyptą soli i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
  6. Umieścić w misce mieszankę Toscana mix a następnie polać ją przygotowanym dressingiem.
  7. Ułożyć na wierzchu kawałki wątróbki.
  8. Całość posypać startą skórką cytryny i ziarnami granatu.
Logo Facebook Logo Instagram Logo Pinterest