Sałatka z winogronami, serem pleśniowym i orzechami włoskimi

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI

1 woreczek mieszanki sałat z Toscana mix lub innej ulubionej mieszanki

100g winogron czerwonych

100g winogron białych

125g sera pleśniowego blue

30g orzechów włoskich

Dressing

45ml oleju z orzechów włoskich

Sól morska jodowana drobnoziarnista

Pieprz czarny ziarnisty

5ml miodu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mieszankę sałat udekoruj pokrojonym w kostkę serem pleśniowym typu blue.
  2. Winogrona przekrawamy na pół, usuwamy pestki, jeśli nie mamy odmiany bezpestkowej, i układamy na sałatce. Całość posypujemy drobno pokruszonymi orzechami włoskimi.
  3. W oddzielnym naczyniu łączymy olej z orzechów, sok z cytryny, miód oraz ocet balsamiczny. Możemy przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.

Użyta mieszanka

Logo Facebook Logo Instagram Logo Pinterest