Sałatka z wędzonym łososiem i kaparami z dressingiem vinegrette

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI

100g mieszanki sałat Green mix

100g wędzonego łososia

Garść kopru lub świeżego rozmarynu

Kapary

Biały pieprz

Dressing

1 łyżka soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu winnego

4 łyżki oliwy extra vergine lub oleju roślinnego

szczypta soli morskiej

szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W misce wymieszaj posiekany koperek z białym mielonym pieprzem.
  2. Łososia pokrój w paski, obtocz w przyprawach i zwiń w roladki.  
  3. Na talerz wsyp mieszankę sałat ze szpinakiem, ułóż roladki z łososiem, posyp marynowanymi kaparami. 
  4. Całość polej przygotowanym dressingiem vinegrette.




Użyta mieszanka

Logo Facebook Logo Instagram Logo Pinterest