Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i oliwkami

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

3 garście Szpinaku młodego Eisberg

50g tuńczyka w sosie własnym

1 jajko

8 sztuk oliwek drylowanych czarnych

6 sztuk pomidorków koktajlowych

Pół czerwonej cebuli

Dressing

1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy dijon
2 łyżki miodu wielokwiatowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oliwy
pół łyżeczki soli
szczypta pieprzu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Szpinak młody ułożyć na miseczce.
  2. Jajko ugotować na półtwardo i przekroić na ćwiartki.
  3. Tuńczyka rozdrobnić na mniejsze kawałki.
  4. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki a cebulę w piórka. 
  5. Dodać odsączone z zalewy oliwki.
  6. Wszystkie składniki dodać do miseczki i polać przygotowanym dressingiem miodowo-musztardowym.
Logo Facebook Logo Instagram Logo YouTube Logo Pinterest