Sałatka z Rukola, pomidorami i czerwoną porzeczką

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

170 g mieszanki sałat - Toscana mix marki Eisberg

150 g czerwonej porzeczki

4 pomidorki koktajlowe

100 g sera feta

½ małej czerwonej cebuli

Dressing:

3 łyżki oleju sezamowego

2 łyżeczki octu balsamicznego

1 łyżeczka miodu

szczypta soli i pieprzu do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Mieszankę sałat ułożyć na talerzu.
  2. Dodać pokrojoną w kostkę fetę, grube pióra czerwonej cebuli oraz umyte, osuszone i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
  3. Czerwone porzeczki umyć, osuszyć, oddzielić od szypułek. Posypać nimi sałatkę.
  4. Ocet balsamiczny, olej sezamowy i miód wymieszać. Dodać sól i pieprz, odczekać ok. 10 minut i skropić sałatkę.
Logo Facebook Logo Instagram Logo Pinterest