Sałatka z pieczarek

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI

500 g pieczarek

 2 opakowania mieszanki Bolero mix (danie dla 4 osób)

5 łyżek oliwy z oliwek

4 łyżki czerwonego octu winnego

2 kawałki małej cebuli

1 łyżeczka gorczycy

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka posiekanego kopru

1 łyżeczka  posiekanej natki pietruszki

2 łyżki nasion słonecznika

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wymieszaj olej i ocet. Następnie dodaj cebulę, musztardę, posiekany czosnek i posiekane warzywa.
  2. Oczyść grzyby, pokrój je w plasterki i wymieszaj z gotowym sosem.
  3. Do miski wrzuć gotową mieszankę Bolero mix a na niej umieść sałatkę z grzybów.
  4. Upraż nasiona słonecznika na patelni.
  5. Przed podaniem posyp nimi sałatkę z grzybów.



Logo Facebook Logo Instagram Logo Pinterest