Sałatka z młodym szpinakiem

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

3 garście Szpinaku młodego Eisberg

2 małe, upieczone buraki

50 g sera halloumi

garść żurawiny

garść orzechów włoskich

garść orzechów nerkowca

2 łyżki oliwy

sól

pieprz czarny

Dressing:

3 łyżki oliwy

1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka wody

1 ząbek czosnku
1 łyżeczka musztardy miodowej
sól
pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Szpinak młody ułożyć w miseczce.
  2. Upieczone buraki pokroić w kostkę i wymieszać ze szpinakiem.
  3. Polać przygotowanym wcześniej dressingiem.
  4. Ser halloumi pociąć w plastry. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę
    i smażyć ser aż się przyrumieni. Ułożyć go na wierzchu sałatki.
  5. Całość posypać orzechami nerkowca i włoskimi oraz żurawiną.
Logo Facebook Logo Instagram Logo YouTube Logo Pinterest