Sałatka z indykiem, malinami i granatem

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI

1 woreczek mieszanki sałat Bolero mix

160g piersi z indyka

120g malin

1 granat

Sól himalajska

Pieprz kolorowy mielony

1 łyżka oleju słonecznikowego

Dressing

80g jogurtu naturalnego

1 garść malin

1 łyżka octu malinowego

2 łyżki cukru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Zamarynować pierś z indyka z solą i pieprzem. Następnie należy opiec ją na oleju słonecznikowy, na patelni. Jak tylko pieś z indyka będzie gotowa, położyć ją na desce i pokroić w cienkie paski.
  2. Przekroić granat na połowę i ostrożnie wybrać ziarna ze środka a następnie obrać go ze skórki. Włożyć do 1 salaterki sałatę, ziarna granatu oraz maliny.
  3. Przygotować sos sałatkowy w średniej wielkości salaterce. Do octu malinowego dodać jogurt naturalny i zacząć mieszać, a następnie stopniowo dodawać cukier i maliny. Sos będzie miał kolor różowy. Całość doprawić solą i pieprzem.
  4. 2/3 dressingu wlać do sałatki powoli wymieszać. Rozdzielić sałatkę na 4 talerze, ułożyć na niej plastry indyka i polać 1/3 dressingu.

Użyta mieszanka

Logo Facebook Logo Instagram Logo Pinterest