Sałatka z ciecierzycą, kaszą gryczaną i migdałami

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI

1 opakowanie Rukoli mytej Eisberg

1 szklanka ciecierzycy  

1 szklanka kaszy gryczanej (przechowywane przez 1-2 godziny w wodzie lub miękko przegotowanej),

1 garść migdałów (uwodnione 6-8 godzin)

1 garść granatu

1 łyżka oliwy z oliwek

Zutaten

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ugotuj ciecierzycę oraz kaszę gryczaną.
  2. Dobrze aby kasza gryczana była przechowywana przez 1-2 godzin w wodzie.
  3. Migdały namocz i trzymaj w wodzie od 6-8 godzin.
  4. Na talerz wysyp już umytą rukolę.
  5. Dodaj ciecierzycę, kaszę gryczaną oraz migdały.
  6. Całość polej oliwą z oliwek i udekoruj ziarnami granatu.

Użyta mieszanka

Logo Facebook Logo Instagram Logo Pinterest