Sałatka z arbuzem

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

100 g Rukola Giardinio marki Eisberg

400 g arbuza

1 puszka kukurydzy

200 g sera feta

6 plastry szynki dojrzewającej

4 łyżki ziaren słonecznika

Sos miodowy:

7 łyżek oliwy z oliwek

3 łyżeczki musztardy łagodnej

4 łyżeczki miodu

3 łyżki soku z cytryny

Sól

Pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Składniki na sos wymieszać i zostawić na 15 minut w lodówce, da uzyskania intensywności smaku.
  2. Rukolę umyć i osuszyć. 
  3. Ziarenka słonecznika uprażyć na suchej patelni. Arbuza oczyścić z pestek i pokroić w kostkę, ser feta również. 
  4. Szynkę pokroić w paski.
  5.  Kukurydzę odsączyć i wsypać do miski, razem z arbuzem, rukolą, słonecznikiem, szynką i fetą. 
  6. Składniki polać dressingiem i wymieszać.
Logo Facebook Logo Instagram Logo Pinterest