Sałatka brazylijska

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

1 woreczek mieszanki Brasiliana mix Eisberg

6 krewetek koktajlowych

1 garść prażonych orzechów nerkowca

½ czerwonej cebuli

1 pomarańcza

1/3 pęczka kolendry

1 łyżka masła

Sok z ½ limonki

4 łyżki oliwy z oliwek

Sól morska

Pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Posolone krewetki skropić limonką i usmażyć na maśle.
  2.  Do miski wsypać mieszankę Brasiliana mix, dodając pokrojoną na cząstki pomarańczę, posiekaną kolendrę, cebulę i orzechy. 
  3. Całość polać oliwą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
  4.  Na koniec, na wierzch sałatki, wyłożyć przestudzone krewetki.
Logo Facebook Logo Instagram Logo Pinterest