Jesienne carpaccio z buraka

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

- garść Rukoli marki Eisberg

- 4 niewielkie kolorowe buraki

- 5 orzechów włoskich

- 60 g koziego sera

- szczypta soli

Dressing:

2 łyżki oliwy 

łyżka octu balsamicznego

łyżka soku z cytryny

pół łyżeczki miodu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Piekarnik nagrzać do 200 °C. 
  2. Buraki umyć i osuszyć. 
  3. Następnie zawinąć w folię aluminiową i piec aż będą miękkie (około godziny). 
  4. Ostudzone obrać ze skórki i pociąć na cienkie plastry, najlepiej za pomocą mandoliny. 
  5. Na dużym talerzu ułożyć plasterki buraka. 
  6. Udekorować rukolą, serem kozim i poszatkowanymi orzechami włoskimi.
  7.  Całość skropić dressingiem i posypać solą gruboziarnistą.
Logo Facebook Logo Instagram Logo Pinterest