Filet z dorsza na parze z kremem chrzanowym i ziołami

Twoja ocena została zapisana

Oddałeś już głos

WSZYSTKIE SKŁADNIKI:

2 garście mieszanki Salsa mix

50 g filetów z dorsza

2 łyżki startego chrzanu

1 łyżeczka rozmarynu

1 łyżeczka majeranku

1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

szczypiorek do dekoracji

2,5 łyżki kwaśnej śmietany

¼ cytryny

oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

sól, pieprz



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Pokrój dorsza na mniejsze kawałki, dopraw solą, pieprzem i rozmarynem. Całość skrop sokiem z cytryny.
  2. Rybę gotuj na parze około 10 minut.
  3. W miseczce połącz chrzan ze śmietaną, posyp majerankiem, solą i pieprzem do smaku.
  4. Aby uczynić sos bardziej kremowym, dodaj oliwy z oliwek.
  5. Dorsza podawaj z mieszanką sałat.
Logo Facebook Logo Instagram Logo YouTube Logo Pinterest