Jakość
Najwyższa jakość i kontrola,
od nasion do talerza
Dobry i świeży surowiec
Nasi partnerzy, rolnicy-ogrodnicy, stosują się do jasnych wytycznych GlobalGAP i są stale kontrolowani przez nasz dział zaopatrzenia, który odpowiada za codzienne zakupy surowców, a także za strategiczne zakupy dla naszych klientów. Pozostajemy również w stałym kontakcie z naszymi dostawcami – i to przez cały rok.
Bezpieczny łańcuch termiczny
Aby wszystkie produkty firmy Eisberg mogły trafić na stoły klientów w stanie świeżym, niezbędna jest dodatnia temperatura wynosząca maksymalnie 8⁰C. W tym celu dbamy o doskonały łańcuch termiczny, od zbioru do dostarczenia produktu do klienta. Stałe kontrole laboratoryjne, zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne, niezależne, monitorują przestrzeganie wytycznych dotyczących temperatur i higieny.
Identyfikalność od produktu końcowego do pola
Niezależnie od etapu procesu produkcyjnego: na polu, w trakcie przetwarzania czy w drodze na półki, gdzie sprzedawane są przetworzone sałatki, wszystkie etapy mamy pod kontrolą. Jest to możliwe dzięki naszej sieci zapewnienia jakości, Eisberg Quality Assurance Network (EQuAN), wykorzystującej identyfikację kodów kreskowych. EQuAN dostarcza nam wszystkich danych niezbędnych do zapewnienia bezpieczeństwa produktu. Nieskazitelne i przejrzyste!
Opakowanie w atmosferze kontrolowanej, w zależności od produktu
Świeżość i smak pozostają zachowane nawet po procesie pakowania. Nasze nowoczesne zakłady pakują produkty Eisberg zgodnie z najnowszymi, naukowo potwierdzonymi standardami, dostosowując skład powietrza w worku do wymagań pakowanego produktu. Efekt: optymalna trwałość produktów i ich nienaganna jakość aż do ostatniego dnia. Nie stosujemy żadnych dodatków.
Zero kompromisów w kwestii higieny i bezpieczeństwa żywności
Wysokie standardy higieny, zarówno w uprawie, jak i przetwórstwie, są dla nas oczywiste. Ścisłe przestrzeganie naszych standardów jakości zapewniają audyty wewnętrzne i zewnętrzne oraz certyfikaty BRC, SQMS, HACCP i ISO 9001/14001. Firma Eisberg stała się synonimem standardów higieny i bezpieczeństwa żywności, a kontrole, zwłaszcza te niezapowiedziane, zawsze wskazują, że jesteśmy na tej samej pozycji – tej właściwej.
Zrównoważony rozwój
Dbamy o to, aby nie tylko nasze produkty były zielone i czyste – ale także otaczający nas świat.
Praca z zasobami naturalnymi
Z szacunkiem traktujemy środowiska życia społecznego i biotopy ekologiczne, uwrażliwiając na to zarówno naszych pracowników, jak i dostawców. Oszczędnie korzystamy z zasobów naturalnych, takich jak woda i energia. Jest to aktywnie wspierane przez nowoczesne technologie i wysiłki optymalizacyjne naszych specjalistów. Zużycie zasobów naturalnych jest stale analizowane i optymalizowane.
Uprawa kontrolowana i ekologiczna
Nasi partnerzy rolni inwestują w nowoczesne metody upraw i najnowocześniejsze technologie. Szczególnie wspieramy uprawy lokalne, aby zminimalizować trasy transportu.
Niezależny certyfikat ISO 9001/14001
Grupa Eisberg na co dzień angażuje się w zapobieganie zanieczyszczeniom środowiska, przestrzegając wszelkich przepisów prawa i odpowiednich norm dotyczących ochrony środowiska oraz odpowiedzialnie zużywając wszystkie zasoby. Eisberg pracuje według norm: ISO 9001/14001 oraz BRC, SQMS, HACCP.